Modul în care ne trăim viața este o alegere personală. Pentru o viață de calitate, alege medierea!

Una din cele mai noi meserii de pe piata muncii este acea de mediator. Mediatorii faciliteaza comunicarea si negocierea partilor implicate intr-un conflict. Persoanele care apeleaza la medierea autorizata,sunt dornice sa lase in urma  orice tip de neintelegeri.

Din moment ce justitia din tara noastra,devine din ce in ce mai  putreda si corupta,ea pare ca se supune orbeste,numai regulilor dictate de grupurile de interese. E un fel de Cosa Nostra,un autentic clan mafiot.,o caracatita uriasa si lacoma ca si setea de putere pe care o arata zambind, actuala clasa politica.Cum este posibil ca in 2010,legea taierii salariilor sa fie considerata in conformitate cu  prevederile Constitutiei Romane,in timp ce reducerea pensiilor,a fost apreciata ca fiind,o lege neconstitutioanala?In ce fel de tara traim?Oare nu, toti cetatenii tarisoarei noastre dragi,beneficiaza de drepturi si libertati comune?Cu ce poate fi mai prejos un salariat decat un pensionar sau invers?

Din nefericire,justitia este privita cu o neincredere foarte mare de majoritatea romanilor,satuli sa tot astepte si sa bata cu infrigurare la portile unei dreptati care…..nu mai soseste…..Pe teritoriul Romaniei,isi fac treaba,aproximativ 3000 de mediatori autorizati . Ei ii scutesc  pe oamenii care calca pragul institutiei lor,de lungile si nefericitele procese ale instantelor judecatoresti. 

Pentru a deveni mediator,este necesar sa fi absolvent de studii superioare,sa ai minim 3 ani de experienta pe piata muncii si sa fi absolvit un curs de mediere autorizat.Este de asemenea,important ca,viitorii mediatori sa nu fi avut niciodata probleme cu justitia,sa aiba un cazier curat.Trebuie spus si faptul ca onorariul unui mediator este jumatatea celui acordat unui avocat.

Sa recunoastem ca foarte multe familii dinRomaniase judeca in instante pentru castigarea unor pamanturi sau imobile.Se judeca de ani  sau chiar,zeci de ani.,mai mult spre bucuria avocatilor si  magistratilor care nu se grabesc sa faca dreptate cu una,cu doua. S-ar zice ca toti avem in sange,setea de pamant,asa cum este  ea prezentata ,cu tot dramatismul sau ,infiorator de dulce,din  romanul Ion de Liviu Rebreanu.N-ar fi rau,sa le recomandam Oanei si Marioarei Zavoranu,sa urmeze a fi consiliate de un mediator autorizat,poate asa,isi rezolva mai repede problemele  si neaintelegerile din  familie si justitie..Si, uite asa,nu ar mai avea tabloidele din ce sa faca “un deliciu al presei”!

Sursa: www.academiclink.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: